En støttemur er et af de elementer, som har en praktisk egenskab, men som også kan fremstå utroligt dekorativ. Den skaber ofte et roligt og sammenhængende udtryk og bruges som en smuk afslutning. Støttemure er et oplagt bevis på at praktik og ynde formår at smelte sammen.


Hvad er en støttemur?

Støttemurens primære egenskab fremgår af navnet – nemlig at yde støtte. Støttemuren består ofte af en støbt betonbund, hvorpå muren bygges ovenpå. Mulighederne er mange, når der skal vælges materialer til en støttemur. De mest udbredte materialevalg er beton og granit.
Støttemure anvendes også ofte i sammenhæng med opbygning af terræntrapper, for at holde jorden på plads op langs terræntrappen.

Støttemure i Solrød

Støttemure med høj kvalitetssikring og korrekt smig

Støttemurens hældning kaldes smig. Jo mere støttemuren skråner bagover, jo stærkere er muren. Det er et ufravigeligt krav at vi følger normen og værdisættet for smig ved støttemure. Overholdes dette ikke, vil muren vælte grundet det store jordtrykket bagfra og belægningen ødelægges.
Støttemure vil i nogle sammenhæng være uundværlige og det er vigtigt at få den korrekte og nødvendige rådgivning her. Vi rådgiver og udfører kun løsninger som er gennemtænk og langtidsholdbare, da vi har stor respekt for funktionen, fagområdet og vores arbejde.

Tilbud på opsætning af støttemure

Står du foran et fremtidigt anlægningsprojekt af belægning eller jord- og terrænarbejde med niveauforskelle og har brug for en dygtig samarbejdspartner og kvalitets rådgivning? Så kontakt os for yderligere info og et uforpligtende tilbud.